Hoho :)

Hejsan hoppsan. Dåligt med bloggande för mig nu..
Idag var vi iväg tidigt :) Ett läkarbesök för Loke vid 09, gick snabbt.. Så tänkte att när man för en gångs skull kommit hemifrån tidigt så kändes det lite drygt att åka hem igen. Så jag och Loke åkte till öppna förskolan ute på Arnö! Det var kul, kände inte någon men massa nya ansikten :)
På em träffade vi Malin som hade vägarna förbi Nyköping. Så vi möttes upp mitt jobb och åt, pratade gamla minnen :) Du är en riktig kämpe Malin! <3
Malins blogg kan ni läsa här malinfasth.blogg.se


Igår provade jag på gymet! Kul! Gångbandet gillar jag :) ska ta mig dit imorgon igen!


Urk

Beslutsångest!


BURR

måste det vara så kallt, vill ut och promeneraaaaaa!! Blir lite crosstrainer här hemma nu istället då!
Helgen har varit fullt upp, vi har varit i Dalarna. Träffat massa folk, shoppat, osv. Stressigt och så var jag fortfarande lite dålig sen min 2 dagars spy och springa på toa dagar... några kilon försvann där dock haha :D

Matkasse!

Smidigt!! :) vi provar nu citygross matkasse, 5 middagar för 549kr! Förut hade vi linas matkasse en period, men nackdelen där var att det var lite dyrare och bara leverans varannan vecka :/ Däremot underbart god och nyttig mat! Men citygross verkar också bra hittills, fisk, kyckling, kött, sallad osv :)
Och kul att lära sig nya maträtter !
Nööööööjd :)

Idag har mormor och Christer varit och hälsat på :)
Och på em var vi på Arnö för sista Föräldragruppsträffen :/ tråkigt att det var sista gången, men några av oss ses ändå så :) Jag måste bli "bättre" på att komma iväg på öppna förskolan.

Nu blir det middag! Fisk med pestotäcke i ugn :)


Bio

Ikväll blev det bio med Becka. Wallander och popcorn :)


Helgen

Det var den helgen det! Jobbat sen inte gjort så mkt mer, iaf inget speciellt.
Veckan som kommer är det föräldragruppträff, personalmöte/fest och Borlänge på fredag :)

Loke åkte pulka för första gången idag med pappa. Han gillade det! Längtade hem när Tommy skickade en film på när han satt i pulkan, mammas älskling <3


Ibland

"Kvävs man." Typ nu.


Just det

Linda-bostadsrättsföreningen 2-0! Haha:)


Äntligen!

Äntligen har vi beställt/köpt bilbarnstol nr 2 till Loke. Det blev en Britax multi-tech II. Och det var ju inte direkt gratis.

Idag har vi varit på Bvc för Boel test. Det gick galant. Loke vägde 9410 och var 73,5 lång :)
Efter det åkte vi hem till Tina och Melissa på kaffe och lek.

Det är fredag och det innebär tacos!! :)
Imorgon blir det jobb, 12-17.

Godkväller!


Middag

Middagen blev det bacon, purjolök, pasta, paprika, vitlök blandat i en röra med kesella och kryddor. Skitgott!!

Idag har vi varit hemma hos Linda, Micke och lilla Ellen på lek och fika :)


Öppna

Idag var på öppna förskolan i bk. Med Matilda och Tina + bebisar. Som inte är så små längre :) efter det åkte vi och mötte Tommy och kollade på soffa. Vi var på Mio och Sagers.. Hittade EN jag kan tänka mig.. Men inte Tommy! Åh hur ska vi kunna komma överens om soffa? Haha.
Imorgon tänkte jag ta mig ner på stan. Behöver byta en sak jag fick i julklapp och köpa present till Christer som fyller år imorgon. Någon som vill följa med?


Rån!

Funderat länge på ang smörgåsrån man brukar ge till bebisar? Loke har fått ibland. Läste innehållsförteckningen och tänkte njaaaaaa är det så bra?? Så jag googlade självklart, googlar allt ni vet :) Hittade denna info/text i en blogg. Så det blir majskrokar enbart för oss ett tag :)

 

”Om smörgåsrån"

Många är de föräldrar som ger sina barn smörgåsrån som ett tidsfördriv eller ett litet snack ibland, dagligen eller mer sällan. De smälter i barnets mun så de kan inte sätta det i halsen och så kan det vara skönt för barnet att tugga på om det kliar i tandköttet. För att inte tala om hur billigt det är. Himla smidigt kan man tycka. Men hur nyttigt är det? Innehållsförteckningen på smörgåsrån ser ofta ut såhär (kan vara lite olika beroende på tillverkare): 

Vetemjöl, härdat vegetabiliskt fett, emulgeringsmedel, vetegroddar, salt, bakpulver, surhetsreglerande medel.

Vad betyder detta? Jo, den största delen av smörgåsrånet består av vetemjöl. Den två följande ingredienserna är härdat vegetabiliskt fett och emulgeringsmedel. Eftersom det inte står något om emulgeringsmedlet är framställt animaliskt eller vegetabiliskt så kan man anta att det är framställt animaliskt, eftersom det blir billigare för tillverkaren, d v s, slaktrester från kor och grisar. Mumsigt, va? (Emulgeringsmedel finns i livsmedel där man måste blanda ämnen som normalt inte vill förena sig).

Det står med stora bokstäver på förpackningen ”Innehåller inga transfetter”, så att småbarnsföräldrar med gott samvete ska kunna trycka i sina halvårsgamla barn rånen (transfetterna togs bort från smörgåsrånen för ca två år sedan efter att en het debatt blossade upp om transfetternas farliga påverkan på vår hälsa). Detta betyder på inget sätt att härdat fett inte är onyttigt! Men tillverkaren skäms inte för att använda missvisande marknadsföring och lura oss att tro att smörgåsrån är nyttigt för att det inte innehåller socker eller transfetter. Smörgåsrån är inget annat än onyttigt och jag tycker det är sorgligt att smörgåsrån blivit en produkt som alla ska stoppa i sina pyttesmå barn, som inte ens bett om det.

Ett mycket bättre alternativ är majskrokar som har en enda ingrediens: majs. Majs är förvisso ganska sött men det är en helt naturlig produkt och man ska såklart inte ge tio majskrokar om dagen, kanske inte ens en om dagen. Varför ska vi redan nu lära barnen att det är okej att småäta hela tiden?

Observera att detta inte är något påhopp på er som ger era barn smörgåsrån, jag vet att okunskapen är stor och jag vet att de flesta inte ens tittar på innehållsförteckningen. Jag hoppas kunna få fler intresserade av detta. För barnens skull!


Trög

Ja ibland är man lite trög! :) Loke har inte velat dricka vatten ur flaska speciellt mycket, provade ur glas igår hemma hos hans mormor. Det gick galant! Och ur pip muggen med :)


Julen!

Julafton ja :) Den firade vi hemma hos oss. Med Tommys föräldrar och syskon och min mormor och morfar.
En riktigt mysig dag.
På juldagen var vi hos min mormor och firade med min mamma, syster, kusin osv. :) Loke är så glad för alla julklappar, och hans mamma med ;) Mycket kläder fick L, det behövs!
Jag är super nöjd med mina klappar med. Snart blir det tatueringsdax som jag tänkt länge nu, fick presentkort så nu blir det av snart hoppas jag :)


Done

Lungröntgen idag, check! Drygt nu bara att vänta till den 7:e på alla provsvar.